Vertrouwenspersoon

Hoi! Mijn naam is Heleen Bronsvoort. Sinds enkele jaren ben ik de vertrouwenscontactpersoon binnen BRUVOC.

Ik woon in Brummen en werk als leerkracht in het basisonderwijs. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te boetseren en te volleyballen. Op 12-jarige leeftijd ben ik in Eerbeek bij Spiker begonnen met volleybal. Op dit moment speel ik met veel plezier bij de damesrecreanten op vrijdagavond. Van de 5e klasse zijn we de laatste jaren opgeklommen naar de 3e klasse en ook daar ging het toe nu toe nog goed!

De vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen de sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, vrijwilligers,
bestuur) met een klacht of een vraag. Hieronder kunnen jullie een stukje lezen wanneer je contact kunt opnemen met een VCP.

Wat doet een VCP?
Een VCP biedt een luisterend oor en is een ‘zorgzame wegwijzer’.  Als het nodig en gewenst is, kan de VCP iemand gericht en gepast leiden naar hulpverlening of samen bepalen wat de vervolgstappen worden. 

Hieronder enkele voorbeelden wanneer een vertrouwenspersoon ingeschakeld kan worden.
-Pestgedrag in welke vorm dan ook.
-Fysieke en/of mentale bedreiging door iemand van Volleybalvereniging Bruvoc.
-Seksuele intimidatie en/of seksueel ongewenste benadering
– Waarneming van een drugs-en/of alcohol probleem.

Hoe neem je contact op met de VCP?
Je kunt een email sturen naar vertrouwenspersoon@bruvoc.nl. Vermeld in je email je naam en evt. telefoonnummer. De vertrouwenspersoon zal dan z.s.m. contact met je opnemen. Samen wordt besproken wat de volgende stap kan zijn.

Wat hoort niet bij de vertrouwenspersoon?
Bij een sportvereniging zijn er verschillende zaken waar je mee te maken kunt krijgen. Zaken als: indeling van de groepen, onvrede over de trainer, onderlinge ruzie, functioneren van het bestuur /commissie. Deze horen echter niet thuis bij de vertrouwenscontactpersoon. Probeer in deze situaties eerst contact op te nemen met de desbetreffende persoon. Wie waarvoor verantwoordelijk is, staat vermeld in de Time-out of op de website van Bruvoc. Het bestuur en vertrouwenspersoon van volleybalvereniging “Bruvoc”.