Een bevlogen vrijwilliger geëerd

Op woensdag 5 juni 2024, op de geboortedag van Drikus Kok, zijn er aan volleybalvereniging Bruvoc 2 bankjes overhandigd voor bij de beachvolleybal velden. Drikus Kok die 83 jaar zou zijn geworden, was jaren lang een enthousiaste, bevlogen vrijwilliger van volleybalvereniging Bruvoc uit Brummen en jaren lang ook scheidsrechter en bestuurslid. Na veelvuldig overleg over hoe Drikus geëerd kon worden waren er verschillende mogelijkheden onderzocht. Ook overleg met Rhienderoord was uiteraard noodzakelijk om iets passend te hebben.

Helaas heeft het overleg bijna 4 jaar geduurd en hebben Johan Spee van Timmerwerkplaats Spee en Hans van Hierden de uitdaging aangenomen en zijn met een voorstel gekomen om bij de beachvelden wat neer te zetten. Door contact te hebben met Jan Kok de broer van Drikus  en Anja een dochter van Drikus is alles verder in gang gezet. Mooi beukenhout gehaald bij de broer en dit verder bewerkt tot onderdelen voor een buitenbank. Anja kwam bij de werkplaats om haar goedkeuring te geven en de bankjes zijn in elkaar geschroefd. Om duidelijk te maken dat het om een bankje van Drikus gaat, is er op iedere bank een kenmerk gezet. Voor de leek een sleuf met een brandgat en voor de kenner de plek waar Drikus als hij ergens op bezoek kwam zijn sigaar neerlegde voordat hij binnen kwam.

Yolanda Jansen was namens het bestuur aanwezig en heeft de bankjes in ontvangst genomen. Ook Anja nam nog even het woord en bedankte Johan en Gerard Hamer voor de goede zorgen om Drikus, haar Oom Jan voor zijn inzet en Johan en Hans voor het initiatief en het maken van de bankjes. Deze bedankjes gingen samen met het overhandigen van de bloemen.  Direct kon er al plaats genomen worden omdat de beachcompetitie van Bruvoc aan de gang was en er wedstrijden stonden gepland. We hopen dat iedereen lang plezier heeft van de bankjes.

PHOTO-2024-06-05-21-03-48-4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *